onsdag 19. november 2008

Vi lager kjeder i barnehagen:)


Aktiviteten jeg hadde gikk ut på å male penne (pasta) og tre på tråd. Dette skulle bli til kjeder barna kunne ha rundt halsen. Aktiviteten passer for barn fra 1. år og oppover. Jeg hadde den med fire barn som var mellom 1 og 3, to gutter og to jenter. Aktiviteten gikk helt fint, og alle fikk det til (noen med litt hjelp).
Det var ganske vanskelig for barna fordi de måtte holde pastaen med den ene hånda og penselen med den andre. Men det virket som alle hadde det gøy og mestret det bra. Aktiviteten stimulerer den finmotoriske utviklingen; blant annet koordinasjon øye-hånd, og pinsettgrepet.
Det var vanskelig å få forklart hva vi skulle gjøre fordi ungene var veldig opptatt av alt som var blitt satt på bordet og det virket ikke som at de skjønte at det vi gjorde faktisk skulle bli kjeder til slutt. Så jeg burde nok ha ventet med å sette utstyret på bordet og heller vist og forklart hva som skulle gjøre før vi startet på aktiviteten.

2 kommentarer:

Anette sa...

Så flott at alle hadde det gøy med aktiviteten... og at de fikk det til! Forstår godt at det var litt vanskelig å få oppmerkosmhet når alt utstyret var på bordet...man gjør seg noen erfaringer underveis :-)

Iselin sa...

Kreativ aktivitet og sikkert litt gøy for barna å gjøre noe annet enn de vanlige aktivitetene som å tegne og male!:)