torsdag 20. november 2008

Skuespill i barnehagen!
















ULVEN KOMMER! ULVEN KOMMER!



FORTELLER: DET VAR EN GANG en gjetergutt som passet på sauene for landsbyen. Et av barna er gjetergutt med gjeterutstyr, 5(?) av barna er sauer som går rundt og breker, resten av barna er mennesker i landsbyen (bortsett fra ulven som gjemmer seg). Hver morgen drev han sammen geitene og gikk på beitet. Gjeteren samler sammen "geitene" med stokken, og går til andre siden av rommet. Menneskene i "landsbyen blir stående på den ene siden av rommet og går rundt og snakker og "gjør" ting. Noen ganger kunne det være spennende der oppe i fjellskråningen, men andre dager kjedet han seg. Sauene går rundt og breker og spiser gress, gjeteren "kjeder" seg. Men så finner gjetergutten på noe han kan gjøre, så han ikke kjeder seg sånn.
Gjeteren: Ulven kommer! Ulven kommer! Det er en ulv som vil spise sauene mine!
Menneskene i landsbyen slutter å gjøre det de gjør, og løper til gjeteren.
Et av menneskene i landsbyen: Hvor er ulven? Gjeteren ler, sauene går fortsatt rundt å gresser, menneskene fra landsbyen ser stygt på gjeteren og går.
Forteller: Dette gjorde gjeteren mange ganger, og menneskene fra landsbyen kom hver gang. Men så en dag kom virkelig ulven. Han merket det først på sauene. Sauene: BÆÆ, BÆÆ.
Forteller: Rett etterpå skimtet han en lang, grå skygge i mørket. Barnet som er utkledd som ulv går mot sauene og uler. Gjeteren fekter med stokken.
Gjeteren: ULVEN KOMMER! ULVEN KOMMER! Den vil spise sauene mine!
Et av menneskene i landsbyen sier: Denne gangen lurer han ikke oss!
Et annet av menneskene i landsbyen: Nei, vi gidder ikke gå til ham nå!
Forteller: Før gutten klarte å få tak i hjelp, hadde ulven spist alle sauene. Ulven "spiser" sauene, sauene legger seg ned på bakken.

Ingen vil tro en løgnhals-selv når han snakker sant!


Dette er et skuespill som stimulerer språkutviklingen, og i tillegg kan barna ha det gøy! Dette er en aktivitet de eldste i barnehagen (5-6 år) har mest nytte av når det gjelder å forstå fabelen og moralen. Men det er en aktivitet alle på avdelinger for store barn (3-6år) kan være med på, og ha det gøy med. De minste (3år) kan være sauer som går rundt og breker, mens de større barna kan være gjeter, ulv og mennesker. En av de voksne er forteller og styrer aktiviteten, men barna kan få velge hva de vil være selv (voksen bestemmer hvis det blir krangling.

Ingen kommentarer: